Garda de Mediu Suceava: Amendă de 60.000 de lei și suspendarea activității unei firme reclamată pentru abandonări de ambalaje și zgomotul produs prin activitatea unui restaurant


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, joi, că a fost sesizată privind afectarea factorilor de mediu prin abandonări de deșeuri de ambalaje generate din activitatea desfășurată într-un spațiu comercial și prin zgomotul generat din activitatea unui restaurant, iar reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au efectuat un control pentru verificarea aspectelor menționate în petiție.

Astfel, s-a constatat că un agent economic care desfășura activitate care necesită autorizare pe linie de mediu nu a solicitat și obținut viza anuală pentru autorizația de mediu aferentă activității desfășurate la punctul de lucru.

Pentru această neconformitate operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 60 000 lei privind legislația privind protecția mediului și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității.

„Menționăm faptul că în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare,  art.16, al. (2¹) ”Autorizația de mediu și autorizația integrată  de mediu își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obțin viza anuală ”.

 Conform procedurii din 27 mai 2020 de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu aprobată prin Ordinul Ministrului Mediului Apelor Pădurilor nr.1150/2020  ”Termenul în care titularul activităţii solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile şi de minimum 60 de zile înainte de ziua şi luna corespunzătoare zilei şi lunii în care a fost emisă autorizaţia pe care acesta o deţine. În cazul în care autorizaţia pe care acesta o deţine a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcţie de ziua şi luna în care a fost emisă autorizaţia iniţială””, a precizat Garda de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de