Bicilist rănit la Rădăuți de o șoferiță care nu i-a dat prioritate în sens giratoriu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 63 de ani din comuna Volovăț a fost rănit, sâmbătă, la Rădăuți după ce a fost lovit de o mașină într-un sens giratoriu.

Potrivit anchetei poliției, sâmbătă  în jurul orei 09.20, o femeie de 70 de ani din Bădeuți a condus un autoturism  Skoda, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul  Rădăuți, având direcția de deplasare spre strada Volovățului. Când a ajuns în intersecția cu sens giratoriu dintre străzile  Tudor Vladimirescu și Bogdan Vodă a pătruns în interiorul sensului giratoriu fără a acorda prioritate de trecere unui bărbat de 63 de ani din Volovăț, care circula pe bicicletă în interiorul sensului giratoriu, venind de pe strada Bogdan Vodă (zona Piața Mică), având direcția de deplasare spre strada Bogdan Vodă (centru), situație în care a intrat în coliziune cu acesta.

Biciclistul a fost proiectat pe carosabil și a suferit leziuni ușoare și a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți. Conducătorul bicicletei a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de