Lecţii despre siguranta si energie pentru „Scoala altfel”

Voluntarii E.ON România vor prelua în această săptămână rolul de profesori pentru elevi din judeţele Iaşi şi Suceava. Potrivit unui comunicat de presă transmis de E.ON, acţiunea face parte din campania de educare şi informare preventivă RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“, iniţiată la sfârşitul anului 2013 de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

„Prin intermediul unor lecţii interactive privind utilizarea corectă a surselor de energie şi  modul de comportament în caz de incendii sau alte situaţii cu potenţial devastator, copiii vor  învăţa ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în condiţii de siguranţă.  Prin respectarea unor reguli minime şi prin supravegherea atentă a copiilor de către adulţi, putem avea convingerea că cei mici nu vor avea de suferit în urma unor situaţii neprevăzute”, se arată în comunicatul de presă.

 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au reînnoit, în data de 25 septembrie 2013, parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, încheiat în anul 2012. În cadrul acestuia, cele două părţi au derulat în comun campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

 În baza acestui parteneriat, I.G.S.U. şi E.ON România au implementat deja la nivel naţional trei ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” (lansată în luna septembrie 2012), “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” (lansată în luna noiembrie 2012), respectiv RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“ (lansată în luna decembrie 2013)   prin intermediul cărora milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate. Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

 Programul derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 7- 11 aprilie 2014 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România