Elevi de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, premiati la Concursul National de Limba Engleza QUEST


Intră acum și în grupul de

Engleza1În perioada 7 – 9 aprilie 2014 s-a desfăşurat ediţia a V-a a Concursului Naţional de Limba Engleză QUEST, organizat de Colegiul Tehnic “George Bariţiu” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Maramureş, la Baia Mare, judeţul Maramureş, şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale la poziţia A8/15. Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a fost reprezentat de un grup de 13 elevi din clasele a IX-a şi a XI-a.

La concurs s-au înscris 86 elevi din ţară, toţi au considerat participarea o provocare şi o simulare a examenului Cambridge din luna iunie. Am întâlnit acolo profesori şi elevi din multe judeţe şi am fost primiţi cu aceeaşi căldură ca de obicei. Concursul a început la ora 11 şi a durat două ore, la ora 16.00, în aceeaşi zi, s-au afişat rezultatele. În urma testării competenţelor de Reading, Writing şi English in Use s-au obţinut rezultate care fac cinste colegiului: Premiul I a fost obţinut la clasa a XI-a de eleva Lavinia Cazacu, din clasa a XI-a A, Menţiuni la clasa a XI-a au obţinut elevele Mihaela Buzec şi Alina Moroşan din aceeaşi clasă, profesori coordonatori Cristina Tudor şi Luminiţa Cîmpan. La clasa a IX-a, elevul Eduard Tiron, îndrumat de profesor Oana Sabău Lupaşc, a obţinut Menţiune.

Engleza2Pentru că vremea a permis, elevii au avut şansa să cunoască municipiul Baia Mare, să petreacă mult timp în Centrul Vechi, să viziteze atelierul sculptorului Vida Gheza, să guste plăcinta creaţă specifică zonei, să vadă un film 3D la Mall, şi nu în ultimul rând să se bucure de soare, de liliac înflorit şi de ospitalitatea oamenilor din judeţul Maramureş.

Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun” s-a concretizat într-o experienţă altfel pentru elevii humoreni, care, în cele trei zile au avut şansa să se cunoască, să cunoască, să descopere şi să se depăşească, într-o competiţie care sperăm să rămână în calendarul naţional.

Nu putem să nu apreciem încă o dată încurajările primite din partea echipei manageriale a Colegiului “Alexandru cel Bun”, suportul financiar oferit de Asociaţia Părinţilor ASPA GH, promptitudinea firmei de transport, dorinţa de participare a elevilor şi implicarea organizatorilor din Baia Mare. Felicitări tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea Concursului Naţional QUEST!

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de