Proiectul „Vocational training for enhancing life quality” a ajuns la final, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Seminarul “Schimb de bune practici în domeniul prevenirii consumului de droguri” este activitatea care încheie perioada de furnizare a serviciilor expertului german Ursula Maria Kesel, în domeniul prevenirii consumului de droguri, servicii care au fost asigurate în cadrul proiectului „Vocational training for enhancing life quality”, derulat ca urmarea accesării Programului de Asistenţă Nerambursabilă Germană 2011-2013 „SES-SENIOR EXPERTEN SERVICE”, de către Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, informează într-un comunicat de presă, subcomisar de poliţie Simona Sidoriuc, şef birou Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Potrivit sursei citate, proiectul vizează dezvoltarea parteneriatului pentru acordarea de servicii integrate în domeniul prevenirii şi asistenţei consumatorilor de alcool, tutun şi droguri, ca alternativă la aceste comportamente nocive pentru sănătate.

La seminarul, care a avut loc la Sala de consiliu a Tribunalului Suceava au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere în cadrul proiectului: Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Serviciul de Probaţiune Suceava, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, Penitenciarul Botoşani, Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Cabinetul Individual de Asistenţă Socială „Alina Ciupercovici” Câmpulung Moldovenesc.

În document se arată că, obiectivul întâlnirii a fost acela de a prezenta metodele de prevenire utilizate şi rezultatele obţinute pe parcursul desfăşurării activităţilor de către expertul german în unităţile de învăţămînt selectate (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina”), precum şi acela de a încuraja schimbul de idei cu privire la metodele de prevenire utilizate în Germania (Bavaria) şi cele utilizate de către specialiştii din instituţiile din România, care au atribuţii în acest domeniu.

Deoarece activităţile de prevenire a consumului de droguri derulate de către expertul german, cu sprijinul specialiştilor din cadrul C.P.E.C.A. Suceava au fost organizate într-o manieră inedită, la final, beneficiarii proiectului, membrii echipei de implementare şi reprezentanţii instituţiilor partenere au avut parte de o surpriză, marcată printr-un eveniment artistic, în spiritul Programului „Şcoala altfel”, oferită de către voluntarii organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Evenimentul artistic, reprezentând o scenetă realizată de voluntariii din anul 2008 şi interpretată de voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii” din 2014, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială nr. 9 Suceava şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava a fost susţinut în scopul sensibilizării tinerilor cu privire la probleme actuale ale societăţii: traficul şi consumul de droguri, traficul de persoane, violenţa.

„Pentru sprijinul acordat în ce priveşte buna desfăşurare a activităţilor proiectului adresăm mulţumiri tuturor partenerilor”, a transmis Simona Sidoriuc.


Intră acum și în grupul de