Rezultate deosebite pentru elevii rromi din Suceava, participanti la olimpiadele nationale si concursurile scolare


Intră acum și în grupul de

elev rromElevii de etnie rroma s-au intors cu rezultate deosebite de la Olimpiada nationala de limba si literatura rromani, care a avut loc in perioada 8-11 aprilie 2014, la Tulcea, respectiv de la Concursul national de istorie si traditii ale rromilor, care s-a desfasurat in perioada 13-16 aprilie, la Zalau, judetul Salaj, informează într-un comunicat de presa, reprezentantii ISJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la Olimpiada nationala de limba si literatura rromani au participat elevi din toate judetele tarii. Judetul Suceava a fost reprezentat de 5 elevi din clasele VII-XI, de la Scoala Gimnaziala Gulia, respectiv de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, toti elevii fiind indrumati de doamna profesor Brandusa Moisa. Elevii au obtinut urmatoarele rezultate: calificare la olimpiada internationala de limba rromani si Premiul III la nivel national pentru eleva Maria Lacatusu, din clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca; Mentiune pentru eleva Maria -Eliza Stoica, din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.

„Ne bucuram pentru ca am reusit sa ne evidentiem si sa-i facem mandrii pe cei ce sunt alaturi de noi, ne sprijina si ne incurajeaza”, a transmis profesorul indrumator.

In acelasi document se arata ca, in perioada 13-16 aprilie 2014, la Zalau, judetul Salaj, a avut loc Concursul national de istorie si traditii ale rromilor. La concurs s-au prezentat elevi din 18 judete.

Din judetul Suceava au participat 3 elevi din clasele VI-X, de la Scoala Gimnaziala Gulia, respectiv de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, toti elevii fiind indrumati de doamna profesor Brandusa Moisa.

Elevul Florin Claudiu Dulap, in clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca a fost distins cu Premiul III.


Intră acum și în grupul de