Saptamana Fotbalului European “Special Olympics” 2014, la Gura Humorului

Săptămâna Fotbalului European Special Olympics 2014 este un eveniment paneuropean ce se va desfășura în perioada 17-25 mai 2014, care își propune să ofere cât mai multor sportivi cu dizabilități intelectuale șansa de a juca fotbal, informează reprezentanţii DGASPC Suceava.

Sub emoţiile jurământului Special Olympics: „Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”, care va fi rostit de unul dintre sportivii participanţi la Campionatul de Fotbal Special Olympics editia I, va avea loc competiția ce se se va desfășura la Gura Humorului vineri, 23 mai 2014, de la ora 10.00, la Sala Polivalentă din Complexul de Agrement Ariniș.

Competiția va fi organizată de către Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra în parteneriat cu Special Olympics România.

Fundația Special Olympics din România este o organizație neguvernamentală, non-profit care are ca principal obiectiv organizarea de competiții sportive pentru copii si adulți cu dizabilități intelectuale.

În document se arată că, la competiție vor participa peste 60 de beneficiari din următoarele centre: Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat in dificultate Fălticeni, Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică “O nouă Viață “ Siret, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, Centrul de Recuperare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică “O nouă Șansă” Todirești, iar ca invitați vor participa: CSEI (Centrul Școlar de Educație Incluzivă) Burdujeni și CSEI “Sf.Andrei” din Gura Humorului.

Concursul se va desfășura pentru categoriile de vârstă 12-15 ani, 16-19 ani și peste 19 ani.

“Competiția își propune să ofere șansa de a juca fotbal în primul rând sportivilor cu abilități scăzute şi să promoveze un stil de viață activ și sănătos. Toți participanții vor primi diplome și medalii”, precizează organizatorii.