Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava desfasoara proiectul “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”


Intră acum și în grupul de

Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava, desfasoară proiectul de mobilitate “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”, nr. de referinta 2013/BIL-2/21” finanțat din cadrul Programului Fondul ONG în România – Fondul pentru Relații Bilaterale, informează într-un comunicat de presă, Nicoleta Robciuc, coordonatorul proiectului.

norocPotrivit sursei citate, partenerul norvegian al proiectului este AGRI ROMANIA ONG Norvegia care va avea ca şi reprezentanţi la eveniment pe presedintele organizatiei Terje Sindland şi expert biodiversitate/inginer silvic Uwe Rutzen.

Proiectul are ca scop: Introducere în situaţia biodiversitătii din regiunea de Nord-Vest a României; Paralele în modul de abordare a biodiversităţii în România vs. Norvegia, sensibilizare și informare a comunităților cu privire la importanța conservării biodiversității din cadrul rezervației naturale Codrii Seculari Slătioara; campanii de susținere a proiectelor educaționale cu rol de conștientizare privind biodiversitatea și conservarea ei; un plan de acțiune care să prevadă conservarea principalelor habitate și specii din zona.

Realizarea acestei activităţii va implica intensificarea procesului de instituire a reţelei Natura 2000 (desemnarea şi gestionarea siturilor protejate, coerenţa si conectivitatea reţelei) prin regenerarea speciilor celor mai ameninţate si prin măsuri de protecţie în regiunile periferice.


Intră acum și în grupul de