Ateliere de modelaj in lut, pentru copiii din Falticeni


Intră acum și în grupul de

modelaj

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici” din municipiul Fălticeni organizează în perioada 19-23 mai 2014, o serie de ateliere de modelaj în lut destinate copiilor, informează într-un comunicat de presă, organizatorii activităţilor.

Potrivit sursei citate, atelierele se vor desfăşura în perioada menţionată, în intervalul orar 09.30-11.30. Acestea fac parte din ciclul de proiecte educaţional-artistice: „Mici artişti, mari talente”, în care au mai fost implicate deja şi alte instituţii de învăţământ şcolar din zona Fălticeni. În fiecare din cele cinci zile, la activitate, va participa câte o grupă alcătuită din 20-25 de copii preşcolari, toţi provenind din cadrul aceleiaşi instituţii.

Proiectul are următoarele obiective: familiarizarea micilor artişti cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, cultivarea gustului pentru frumos, stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, precum şi dezvoltarea propriilor potenţiale creatoare.

„Se doreşte, de asemenea, antrenarea de la o vârstă fragedă a copiilor în activităţi cultural-artistice şi de creaţie, dezvoltarea relaţiilor interpersonale şi de colaborare cu colegii lor, şi nu în ultimul rând, petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut“, se arată în document.


Intră acum și în grupul de