Ziua Nationala a Adoptiei a fost marcata si la Suceava


Intră acum și în grupul de

adoptie

Ziua Națională a Adopției a fost marcată și la Suceava, prin organizarea unei întâlniri cu părinții adoptivi și copiii adoptați de aceștia, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţi DGASPC Suceava.

Potrivit sursei citate, evenimentul a avut loc la sediul DGASPC în data de 2 iunie 2014, începând cu ora 10.30. Au participat 16 familii care au adoptat 17 copii cu vârste cuprinse între un an și 8 luni și 12 ani.

Întâlnirea a avut ca scop și discutarea activităților viitoare a Asociației Părinților Adoptivi și organizarea unor grupuri suport, cu eventuale teme care ar putea fi dezbătute. Discuțiile au fost deschise de către directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionuț Adomniței, care le-a urat bun venit atât copiilor, cât și părinților adoptivi, i-a felicitat pentru faptul că au ales să adopte și și-a arătat sprijinul pentru organizarea unor întâlniri cu familiile adoptive și în viitor. De asemenea, directorul a oferit câte un cadou fiecărui copil prezent, acțiunea fiind finanțată din fondurile DGASPC.

„Ziua Națională a Adopției a fost marcată în acest an pentru prima dată în România, fiind stabilită ca zi națională și este dedicată nu doar celor care vor să adopte un copil, ci și părinților care au făcut-o deja, precum și angajaților Direcțiilor de Protecției a Copilului.

Reprezentanții instituției noastre își propun ca Ziua Națională a Adopției să fie marcată anual și la Suceava. Conducerea DGASPC Suceava urează tuturor copiilor << La mulți ani >> și o familie fericită”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de