Rezultate remarcabile ale studentilor economisti, la olimpiadele nationale de profil

Universitatea Suceava  Pasaj

La Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești și Universitatea Constantin Brâncuși Târgu Jiu s-au desfăşurat, în perioada 9-31 mai 2014, olimpiadele naționale pentru următoarele subdomenii ce aparțin științelor economice: Administrarea afacerilor, Contabilitate și informatică de gestiune, Administrație publică și dezvoltare rurală, Management, informează într-un comunicat de presă, lector univ. dr. ec. Ovidiu-Aurel GHIUȚĂ.

Potrivit sursei citate, aceste olimpiade se desfășoară o dată la doi ani pentru fiecare subdomeniu și sunt organizate sub agida Asociației Facultăților de Economie din România (AFER).

Anul acesta Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP) a avut un număr de 24 studenți participanți cu un număr total de 15 lucrări. Studenții facultății din Suceava au reprezentat-o cu succes, fapt evidențiat și prin premiile obținute de aceștia la fiecare din cele 4 secțiuni:

 Marele Premiu – Costea Mihai, ciclul masterat, secțiunea Management;
 Marele Premiu – Druță Marina, Codreanu Ana, ciclul masterat, secțiunea Administrație publică și dezvoltare rurală;
 Premiul pentru originalitate – Craveț Galina, ciclul licență, secțiunea Management;
 Premiul pentru originalitate – Budeanu Dorin, Catrina Irina, ciclul licență, secțiunea Administrație publică și dezvoltare rurală;
 Premiul pentru creativitate – Cocerhan Bianca, Onofrei Ruxandra Mădălina, ciclul licență, secțiunea Administrarea Afacerilor;
 Mențiune – Tunea Carmen, Samson Alin, ciclul masterat, secțiunea Administrarea Afacerilor;
 Mențiune – Blanariu Marius, Blîndu Vlad, ciclul licență, secțiunea Contabilitate și informatică de gestiune.

„A devenit deja o tradiție ca studenții Facultății de Științe Economice și Administrație Publică să facă o impresie deosebit de bună la aceste olimpiade naționale de profil și să vină acasă la Suceava cu premii. Trebuie să remarcăm faptul că aceste rezultate reprezintă o confirmare a nivelului calitativ de pregătire de care beneficiază studenții la facultatea noastră și un imbold pentru a continua concentrarea noastră ca dascăli pe student și obținerea de performanțe. Doresc să mulțumesc tuturor colegilor care de câțiva ani se preocupă activ de coordonarea studenților pentru participarea la astfel de competiții organizate sub egida AFER”, a spus prof. univ. dr. ec. Carmen-Eugenia Năstase, decan al FSEAP.