Angajatii fabricii de seringi Genko Group SA Suceava au refuzat sa mai lucreze, nemultimiti ca nu si-au incasat salariile de anul trecut


Intră acum și în grupul de

Salariaţii fabricii de seringi Genko Group SA Suceava refuză să mai lucreze în condiţiile în care nu şi-au încasat salariile din luna octombrie 2013, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, preşedintele CNS Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ.

Potrivit acestuia, din luna martie, în urma discuţiilor purtate în Comisia de Dialog Social, angajatorul a achitat către angajaţi doar cuantumul unui salariu restant şi a promis că va achita eşalonat restanţele salariale  şi va achita salariul corespunzător timpului lucrat de la acea dată. „După ce totul părea că intră în normal, angajatorul nu a mai făcut alte plăţi”, a precizat Pădureţ care a arătat că la solicitarea sindicatelor în 23 iunie a avut loc o nouă negociere cu conducerea societăţii care s-a angajat ca din 27 iunie va relua plăţile. „S-a dovedit a fi o nouă minciună a angajatorului. În data de 1 iulie 2014 angajaţii au refuzat din nou să mai lucreze”, se arată în comunicat.

traian paduret

Pădureţ a menţionat că până la această dată nu au fost făcute concedieri, nu s-a acordat concediu fără plată, nici la solicitarea  angajaţilor, nu a fost redus programul de muncă, firma lucrează pe comenzi şi nu are produse finite pe stoc.

Liderul CNS Cartel Alfa Suceava a anunţat că a solicitat  Prefecturii Suceava o nouă Comisie de Dialog Social pentru a analiza situaţia de la Genko Group, dar cere ca instituţiile abilitate să se implice pentru a reglementa situaţia de la această firmă cu datorii la stat de circa 400.000 euro şi care nu şi-a achitat nici contribuţiile aferente salariilor la bugetul de stat. „Solicităm statului român să intervină pentru a nu legaliza sclavia într-o întreprindere din România”, a mai arătat Pădureţ.

Firma cu capital italian Genko Med Group SRL Suceava, care produce seringi, avea, în luna februarie, datorii de aproape două milioane de lei, ce mai mare parte către bugetul de stat şi Primăria Suceava, iar restul faţă de cei 72 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de