PSD Suceava se pregateste de Conferinta Judeteana care sa decida delegatii pentru Congresul ce va stabili candidatul la Presedintie


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava urmează să organizeze în perioada următoare Conferinţa judeţeană a partidului unde vor fi desemnaţi candidaţii la Congresul PSD de la începutul lunii septembrie.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că în cadrul Conferinţei judeţene a partidului se vor stabili candidaţii la Congres şi mandatul delegaţilor.

„Aşteptările organizaţiei PSD Suceava sunt legate de crearea unui parcurs cât mai pragmatic pentru abordarea alegerilor prezidenţiale, asta însemnând candidatul cel mai bine plasat în sondaje care este Victor Ponta”, a spus Nechifor.

nechifor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Orăștie, că va face anunțul oficial privind candidatura sa la prezidențiale la 1 august, dacă va fi susținut de colegii de partid.

Ponta a explicat că s-a întâlnit la Orăștie cu liderii PSD din teritoriu, cu cei din Parlament, dar și cu miniștrii social-democrați, iar discuțiile s-au centrat pe guvernare și campania pentru prezidențiale.

„Am hotărât, în mod informal, calendarul structurilor noastre statutare, Comitet Executiv și Consiliu Național în data de 1 august, Congresul va avea loc undeva după 10 septembrie. Pe 1 august se fac toate pregătirile și procedurile și cina va fori să candideze trebuie să anunțe în fața Consiliului Național. Eu le-am spus colegilor mei că dacă există sprijinul lor sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijiniul pentru a candida la funcția de președinte”, a declarat Ponta.

Potrivit unor surse politice, Victor Ponta va avea un consultant de campanie electorală american, campania PSD va fi condusă de preşedintele executiv Liviu Dragnea, iar purtătorul de cuvânt va fi Dan Şova.


Intră acum și în grupul de