Primarul din Forasti gasit de ANI in conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, marţi, că primarul comunei sucevene Forăşti, Brăduţ Avrămia, a fost depistat în conflict de interese.

 „În exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora primăria a vândut soției acestuia un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

bradut avramia

Articolul de lege despre care ANI susţine că primarul din Forăşti l-a încălcat prevede „Primarii și viceprimarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, precizează sursa citată.