50 de copii suceveni cu posibilitati financiare reduse vor beneficia de tabere si scoli de vara cu tematica preventiva


Intră acum și în grupul de

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii suceveni împreună cu Romania Children Humanitarian Foundation vor organiza trei tabere de vară şi două şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari urmând a fi peste 50 de copii cu posibilităţi financiare reduse.

tabara IPJ (1)

Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Romania Children Humaniatrian Foundation organizează în lunile iulie şi august trei  tabere de vară la Vama şi Ciocăneşti, în cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă”. De asemenea, în parteneriat cu Asociaţia Educatorilor Suceveni, vor fi organizate două Şcoli de vară pentru aduulţi şi copii în perioada 20 – 28 august 2014.

tabara IPJ

Prima tabără pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani a fost organizată în perioada 25 iunie – 2 iulie în comuna suceveană Vama. Cu sprijinul Romania Children Humaniatrian Foundation  s-a asigurat cazarea a 15 tineri din mediul rural cu posibilităţi financiare reduse, fiind organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii  dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră. Au fost organizate activităţi interactive şi concursuri cu tematică preventivă.

tabara IPJ (2)

„Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară  împreună cu Romania Children Humanitarian Foundation campania „Vacanţă în siguranţă”. Activităţile vizează informarea tinerilor asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

tabara IPJ (3)


Intră acum și în grupul de