Nechifor: Festivalul International al Scolilor de Teatru face parte dintr-un concept de Suceava-Capitala europeana


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, sâmbătă, la deschiderea Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) că acesta face parte dintr-un concept pe termen mediu pentru un proiect „Suceava-Capitală europeană”.

La rândul său,directorul Festivalului, Paul Chiribuţă, şi-a exprimat încrederea ca acest festival să devină foarte important pentru întreaga ţară subliniind că este o iniţiativă ce deschide o poartă pentru viitor, atât pentru teatru cât şi pentru cultură în această parte a ţării.

AFIS_TEATRU

Chiribuţă a subliniat că scopul acestui festival este de a pune împreună o întreagă generaţie de tineri actori care să-şi poată găsi puncte comune, să-şi poată crea o conştiinţă a unei generaţii.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat că partenerii importanţi ai CJ Suceava în acest proiect sunt Institutul Cultural Român, Universitatea Suceava sau Departamentul pentru românii de pretutindeni, iar faţă de propunerea iniţială, cu invitaţi din două ţări, în festival vor prezenta spectacole şcoli de teatru din România, Marea Britanie,  Polonia, Ungaria şi Republica Moldova

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, principalul finanţator al FIST a declarat că anul trecut, după cele două zile de teatru la Suceava,  şi-a dorit un festival de teatru la Suceava.

„Se întâmplă, într-o formulă interesantă. Un festival care sper să se bucure de succes”, a spus Emil Ursu.

La FIST 2014 vor participa zece şcoli de teatru din România, Marea Britanie, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova, dar totodată se organizează workshop-uri şi întâlniri ale actorilor cu publicul.

 

Vezi aici programul festivalului

https://www.newsbucovina.ro/evenimente/104003/suceava-va-gazdui-prima-editie-a-festivalului-international-al-scolilor-de-teatru


Intră acum și în grupul de