Au inceput inscrierile la programele de licenta si masterat la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Absolvenții de liceu se pot înscrie începând de luni la prima sesiune de admitere pe care instituția de învățământ superior o desfășoară.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, oferta din acest an pentru cele nouă facultăți pentru studiile de licență cuprinde 1040 de locuri bugetate, 1655 de locuri în regim cu taxă, 10 locuri pentru candidații rromi, 8 pentru  absolvenții din Republica Moldova cu bacalaureatul în România și 100 de locuri pentru românii de pretutindeni.

De asemenea, pentru cei care au obținut diploma de licență și doresc să își continue studiile, USV pune la bătaie pentru admiterea la masterat 400 de locuri bugetate, 1090 cu taxă și 35 de locuri pentru cei din Republica Moldova.

„Sunt convins că posibilii candidați deja știu care sunt locurile la specializările pentru care doresc să opteze. Evident, un candidat poate să opteze pentru mai multe specializări și să se decidă finalmente pe care dintre ele le urmează”, a mai declarat prof. univ. dr. Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu

Viitorii studenți vor fi admiși fie pe baza mediei și a notelor de la examenul de bacalaureat, fie vor fi nevoiți să susțină diferite teste. Vor da probe vocaționale cei care doresc să opteze pentru Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei sau cea de Educaţie Fizică şi Sport, unde, la fel ca şi în ceilalţi ani, unul dintre criteriile de admitere  este o probă sportivă sau una de abilităţi. În ceea ce privește Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană, candidații vor da un test de tip grilă unde li se vor verifica cunoștințele la una din disciplinele: biologie, chimie organică sau chimie anorganică, la alegere.

Pentru anul universitar 2014-2015, taxele de înscriere pentru programele de studii variază între 50 de lei și 150 de lei, iar taxa de înmatriculare este de 100 de lei pentru toate facultățile. Studenții care nu vor ocupa un loc bugetat, vor plăti anual o taxă de școlarizare cuprinsă între 2400 și 4000 de lei. De menționat este faptul că toate taxele au rămas la același nivel, ca în anul universitar precedent.

Calendarul de admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava prevede ca înscrierea absolvenţilor să se realizeze în perioada 14-23 iulie, exceptând zilele de sâmbătă şi duminică, pe data de 24 să aibă loc probele de concurs și afișarea rezultatelor, pe 25 iulie cei nemulțumiți vor putea depune contestații care vor fi soluționate în aceeași zi, iar în perioada 24-30 iulie se vor face înmatriculările. Rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie 2014.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Mircea  Diaconu, a mai precizat pentru NewsBucovina că se va mai organiza o admitere în toamnă, pentru specializările la care au rămas locuri neocupate, începând cu data de 8 septembrie.

Toate informațiile referitoare la admiterea din acest an se pot consulta pe site-ul www.admitere.usv.ro.


Intră acum și în grupul de