Numarul de someri, in crestere in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului înregistrată în judeţul Suceava a fost de 5,77 la sută, în uşoară creştere faţă de perioada similară din 2013,  la AJOFM Suceava fiind înregistraţi 14. 534 de şomeri.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a declarat că numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele instituţiei la sfârşitul lunii iunie a fost de 14. 534, iar dintre aceştia 4.103 sunt şomeri indemnizaţi.

AJOFM suceava

Capverde a spus că printre şomerii neindemnizaţi înregistraţi în judeţul Suceava se numără absolvenţii, cei care beneficiază de anumite prestaţii, respectiv de venitul mimim garantat, de alimente oferite prin programul Uniunii Europene sau de asigurare medicală gratuită, dar şi de cursuri de formare profesională gratuite.

Ea a mai spus că rata şomajului la sfârşitul lunii iunie a fost de 5,77 la sută, cu 0,03 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Capverde a explicat că această creştere  uşoară a ratei şomajului este determinată de înregistrarea la AJOFM Suceava a unui număr mai mare de dosare ale absolvenţilor promoţiei 2014 în luna iunie a acestui an faţă de perioada similară a anului 2013.


Intră acum și în grupul de