Debandadă cu iz penal sau bătaie de joc la Primaria din Rădăuți? Reclamatii in lant la DNA intre Tatar si Olarean


Intră acum și în grupul de

Primăria din Rădăuți are titlul executoriu pentru o sumă de 6,7 milioane de lei iar salariatii sunt la un pas de a nu-și primi banii pe luna în curs.

Anunțul a fost făcut de directorul general al Servicii Comunale SA Rădăuţi, Nistor Tătar (care este și consilier județean) care susține că Primăria Rădăuţi are datorii de aproximativ 8 milioane de lei către societatea de utilităţi iar din această sumă, pentru 6,7 milioane de lei s-a instituit titlu executoriu.

Nistor Tătar a mai spus că la rândul ei Servicii Comunale are de achitat suma de 1,5 milioane de lei către Primărie pentru care s-ar fi propus o compensare ”dar am fost refuzaţi”.

Aurel Olarean

El a menţionat că în condiţiile în care 15 % din veniturile bugetului local sunt datorii, atunci primăria intră în criză financiară, adăugând că municipalitatea rădăuţeană are venituri estimate în acest an la 50 de milioane de lei, iar pentru că mai are şi alte datorii, ar fi trebuit constatată situaţia de criză financiară.

Nistor Tătar a mai declarat că a sesizat Prefectura Suceava privind această situaţie, dar că Primăria Rădăuţi a transmis Prefecturii că situaţia prezentată nu se confirmă şi că nu este în situaţia declarării crizei financiare.

Directorul Servicii Comunale Rădăuţi a menţionat că în aceste condiţii a înaintat o sesizare penală pentru abuz în serviciu pe numele primarului.

Totodată, el a mai arătat că Trezoreria Rădăuţi a refuzat să pună în aplicare titlul executoriu pentru suma de 6,7 milioane de lei, motiv pentru care a depus la instanţă o solicitare de proprire în care terţul poprit este Trezoria care nu a dus la îndeplinire poprirea.

El a mai declarat că există riscul ca angajaţii Primăriei  să nu-şi primească salariile în luna august din cauză că executorul va constata că au trecut şase luni de la impunerea popririi şi că, potrivit legislaţiei, nu se pot plăti venituri salariale după trei luni de la introducerea titlului executoriu.

De cealaltă parte primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean (PDL), a declarat că ceea ce susţine Nistor Tătar este total greşit.

„Nu se poate aşa ceva”, a explicat primarul care a menţionat că nu există nici un risc pentru salariaţii Primăriei, mai ales că municipalitatea nu este în criză financiară.

„Dacă am fi în incapacitate de plată sau în criză financiară s-ar sesiza Direcţia de finanţe”, a mai spus Aurel Olărean.

În ceea ce priveşte suma de 6,7 milioane de lei pentru care s-a emis titlu executoriu, Olărean a spus că a depus o plângere penală la DNA faţă de directorul Servicii Comunale.

„Să justifice ce a făcut cu TVA-ul. S-a dedus suma prin societate şi acum îl vrea încă odată de la Primărie”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de