Sucevenii chemati sa se alature campaniei de ajutorare pentru sprijinirea localitatilor afectate de inundatii din Oltenia

Campanie sinistrati Oltenia 2014Asociaţia  Sportivă „Bucovina Fight Team” prin sportivul Gheorghe Ignat şi Asociaţiei non – guvernamentală „Pro Ajutor” cu sprijinul Shopping City Suceava au demarat o campanie de ajutorare pentru sprijinirea localităţilor afectate de inundaţii din Oltenia. Susţinător al acestui demers este şi sportivul fălticenean Ionuţ „Pitbull” Atodiresei – campion în circuitele de Local Kombat şi cunoscut la nivel naţional în lumea sporturilor de contact.

Ca urmare a situaţiei dramatice cu care se confruntă populaţia din localităţile afectate de inundaţii din ultimele săptămâni, reprezentanţii organizatorilor fac un apel de solidaritate către locuitorii municipiului Suceava prin campania „SIMTE împreună cu SINISTRAŢII din Oltenia!”. Campania se desfăşoară în perioada 2 – 17 august şi are ca scop ajutorarea famiilor sinistrate din Oltenia prin puncte de colectare mobile.

Punctele de colectare, formate dintr-o camionetă şi un vagon de tir semnalizate cu bannere dedicate campaniei, vor fi amplasate în parcarea Shopping City Suceava şi parcarea Selgros Suceava unde sunt aşteptate zilnic, între orele 10.00 – 20.00, atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice care doresc să facă donaţii de alimente neperisabile (conserve, carne, ulei, zahăr, orez etc.), făină, pâine ambalată si apã potabilã îmbuteliatã, pături, saltele, saci de dormit, haine, încălţăminte, medicamente, produse de igiena personală şi uz casnic (săpun, pastă de dinţi, detergent, prosoape), precum şi orice alte bunuri ce pot fi de folos celor care au avut de suferit din cauza intemperiilor.

Organizatorii doresc să plece cu un prim transport la începutul săptămânii viitoare cu alimente de strictă necesitate şi apă îmbuteliată.

Luptătorul Gheorghe Ignat, fost multiplu campion al greilor la lupte greco-romane, practicant de MMA (arte marţiale mixte) şi medaliat cu bronz  anul acesta la Europenele de Sambo Combat a declarat:  „Vreau să îndemn bucovinenii să nu îşi închidă inima în faţa unei astfel de acţiuni, sunt peste 2000 de oameni evacuaţi, peste o sută de case distruse total, peste 1900 de case inundate,cam aşa arată un bilanţ prezentat de autorităţi. Sunt zone de 30–40 km pătraţi unde nu se găseşte apă potabilă deloc…este groaznic. Cei care doresc să ajute sunt aşteptaţi la punctele de colectare.”