Consilieri judeteni PNL Suceava tentati sa treaca la partidul lui Tariceanu


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi consilieri judeţeni PNL Suceava ar urma să treacă la Partidul Liberal Reformator înfiinţat în acest week-end au declarat surse politice convergente.

Potrivit surselor, aceştia urmează ca în cadrul CJ Suceava să voteze alături de PSD şi PPDD, dar nu vor demisiona din partid pentru că în acest caz îşi pierd mandatul de ales judeţean şi vor aştepta să fie excluşi, situaţie în care va trebui constatată încetarea mandatului.

Pentru a se ajunge la încetarea mandatului aceştia vor putea să tergiverseze procedurile contestând la forurile naţionale ale PNL excluderea şi apoi în instanţă.

Fiind aleşi pe lista USL va fi nevoie de semnăturile celor trei lideri ai PSD, PNL şi PC Suceava pentru a putea fi înlocuiţi de supleanţi.

Situaţia pare să fie folositoare PSD care, în prezent, în urma fuziunii PNL cu PDL este în minoritate, iar Vasile Ilie a anunţat deja în plenul CJ Suceava că noul partid are deja majoritatea în forul judeţean.

Pentru a reface majoritatea în Consiliul Judeţean, PSD are nevoie de votul a şase consilieri judeţeni PNL din cei opt pe care îi au liberalii.

De remarcat este că la congresul de înfiinţare a PLR, ar fi trebuit să participe mai mulţi consilieri judeţeni PNL Suceava, în special cei care au nevoie de sprijinul PSD pentru a-şi păstra funcţiile actuale.

pnl, adunare generala

La Congresul PLR a participat şi a fost ales în Consiliul Naţional deputatul Constantin Galan, ales din partea PNL în Parlament şi care a decis să părăsească PNL pentru a continua alături de PSD, după cum el susţine, proiectele USL.

Galan este şi preşedintele organizaţiei teritoriale Suceava a PLR.

El a evitat să spună cine s-a alăturat în acest partid dintre membrii PNL Suceava.

Potrivit unor surse politice, organizaţia PLR Suceava va trebui să dovedească forţa la strângerea de semnături de susţinere a candidaturii la Preşedinţia României a lui Călin Popescu Tăriceanu, având ca ţintă 60.000 de semnături.

 


Intră acum și în grupul de