Profesor din Dumbraveni castiga din nou un concurs organizat de Comisia Europeana si merge iar la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Un profesor sucevean de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni va merge pentru a doua oară în vizită la Comisia Europeană de la Bruxelles, ca urmare a câștigării concursului „Europa, casa noastră”.

Romeo Bolohan 1

În urma evaluării rapoartelor depuse, profesorul Romeo Bolohan de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni a obținut primul loc, având un punctaj maxim şi va participa pentru a doua oară consecutiv la câteva sesiuni din cadrul Comisiei Europene, în perioada 10-12  septembrie 2014.

Peste 400 de şcoli din întreaga ţară au participat la a IV-a ediţie a campaniei de informare şi comunicare „Europa, casa noastră”. Programul s-a adresat elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Profesorul Romeo Bolohan a dobândit de-a lungul timpului o serie de premii, iar în luna aprilie aprilie a acestui an a fost desemnat cu Premiul mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Datorită premiului câștigat, în luna iunie a fost inclus în Liga Profesorilor Excepţionali.

În urma campaniei ,,Europa, casa noastră”, desfăşurată în anul şcolar trecut, Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, județul Suceava a ieşit câştigătoare, fiind urmată de alte instituţii de învăţământ din ţară. Elevii şi cadrele didactice au derulat, în anul şcolar trecut, o serie de 12 activităţi, iar pentru două dintre acestea au fost sprijinite de Europe Direct Bucovina Suceava.

,,Campania «Europa, casa noastră» are și o componentă destinată școlilor generale. Acestea sunt încurajate să se înscrie în campanie și să deruleze minimum două activități pe teme europene sau să înființeze în școală clubul «Europa, casa noastră». Noi am înfinţat acest club în 2013 şi am fost anunţaţi ca fiind câştigători chiar de pe primul loc. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice implicate”, a transmis profesorul sucevean Romeo Bolohan.

Campania „Europa, Casa Noastră” a fost organizată de reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Romeo Bolohan 2 Romeo Bolohan 3


Intră acum și în grupul de