Peste 600 de politisti suceveni vor asigura ordinea cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului

616 poliţişti de ordine publică suceveni sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, în perioada 15-17 august 2014, având în vedere  fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice, cu prilejul  Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Potrivit IPJ Suceava, la aceştia se adaugă 261 de poliţişti din structurile rutiere şi investigaţii criminale, precum şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor peste 500 de lăcaşe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase. În aceste zone, vor fi organizate 302 patrule auto şi 98 de patrule pedestre.

cacica

Totodată, 24 de ofiţeri şi agenţi ai Serviciului de Investigare a fraudelor vor acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale privind actele de comerţ.

Toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 21 de luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente.

Pentru realizarea activităţilor de patrulare şi intervenţie au fost mobilizate 295 de autospeciale ale poliţiei.  Zilnic, vor acţiona 10 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, 108 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Principalele drumuri naţionale şi europene pe care vor acţiona aparatele radar sunt DN2, DN17 şi DN29.