DSP Suceava incepe controalele la unitatile scolare ce nu au autorizatii sanitare de functionare


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari vor începe, de săptămâna viitoare, controale în unităţile de învăţământ din judeţul Suceava, în special, în cele care nu autorizaţii sanitare de funcţionare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat că inspectorii sanitari suceveni vor face parte din comisiile mixte care vor verifica starea igienico-sanitară a unităţilor de învăţământ, dar şi grupurile sanitare, racordarea la reţelele de apă potabilă, starea spaţiilor în care se depozitează produsele care sunt oferite în cadrul programului “Laptele şi cornul”.

sala de clasa

Abiţei a spus că se doreşte să fie verificate cât mai multe unităţi de învăţământ, în special, cele care nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru a se vedea şi dacă, pe parcursul ultimului an, s-au mai îmbunătăţit condiţiile din aceste şcoli în vederea autorizării sanitare.

El a precizat că, de la începutul acestui an, mai puţin de zece unităţi de învăţământ şi-au depus documentaţia la DSP Suceava în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare.

 


Intră acum și în grupul de