Aproximativ 300 de politisti vor veghea in acest weekend ordinea si siguranta publica


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 300 de polițiști au fost mobilizați pentru a asigura ordinea, siguranța publică și pentru a preveni evenimentele rutiere pe șoselele județului în acest weekend.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii vor acționa ca urmare a fluxului sporit de persoane ce se vor afla pe drumurile publice din județ, cu ocazia întoarcerii acestora din concediu.

politie accident

Pentru a nu exista incidente neplăcute, efective sporite de poliţişti rutieri și din structura de ordine publică cu atribuțiuni pe linie rutieră vor acţiona pentru asigurarea fluidităţii traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii suceveni vor acţiona și pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor urbane și rurale şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, în perioada 29-31 august, pe raza județului Suceava vor acţiona 279 de poliţişti dintre care 189 din structura de ordine publică, 43 de poliţişti rutieri, 25 de investigaţii criminale, 14 poliție transporturi şi 8 din alte structuri. Tot în această perioadă, zilnic, vor acţiona 12 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar pe toate drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii vor beneficia de o călătorie fără evenimente rutiere.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere  producându-se pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.


Intră acum și în grupul de