Oferta bogata pentru studii de licenta si masterat, la USV, la admiterea din toamna


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava continuă programul de admitere pentru anul academic 2014-2015 cu sesiunea de toamnă.

Steagurile USV

Potrivit prorectorului Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Ștefan Purici, oferta USV din sesiunea a II-a cuprinde 40 programe de studii de licenţă, 36 programe de studii universitare de master și 14 domenii de doctorat. De asemenea, în noul an universitar vor fi organizate 7 programe de formare continuă și 2 programe de conversie profesională.

După prima etapă de înmatriculări, candidaților din această toamnă le-au rămas disponibile 175 de locuri fără taxă, din care 7 pentru etnicii români din Republica Moldova cu bacalaureat susţinut în România şi 5 pentru reprezentanţii etniei rromă plus 1505 locuri cu taxă, din care 304 la învăţământ la distanţă.

Totodată, universitatea suceveană scoate la concurs și 64 de locuri fără taxă și 746 de locuri cu taxă pentru programele de master, la care se adaugă un număr de 23 de locuri pentru românii de pretutindeni. Prorectorul universității sucevene a ținut să menționeze că nu toate programele de masterat au derulat sesiune de admitere în luna iulie și astfel toate locurile sunt disponibile licențiaților: „Prin urmare, la aceste specializări, toate locurile sunt disponibile, astfel încât absolvenţii licenţiaţi în 2014, dar şi cei din anii anteriori, pot beneficia de şansa de a ocupa un loc fără taxă sau cu taxă la programul de masterat ales”, a completat Purici.

În ceea ce privește admiterea la studiile doctorale, candidații se vor lupta pe 30 de locuri fără taxă și alte 39 de locuri cu taxă, la cele 14 domenii.

Reamintim că sesiunea din toamnă se va desfășura conform următorului calendar:

Înscriere: 8-12 septembrie

Probe: 15 septembrie

Afișare rezultate: 15 septembrie

Depunere contestații: 16 septembrie

Afișare rezultate contestații: 16 septembrie

Înmatriculări: 16-18 septembrie

Afișare rezultate finale: 19 septembrie

Informații detaliate despre programele de admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava pot fi consultate pe www.admitere.usv.ro.


Intră acum și în grupul de