O noua sesiune de inscrieri la cursurile de limba, cultura si civilizatie, la USV


Intră acum și în grupul de

Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează în perioada 1-30 septembrie o nouă sesiune de înscrieri pentru anul 2014-2015 la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie, au informat reprezentanții universității sucevene.

Afis CLCSSL 2014

Porivit sursei citate, centrul desfăşoară activităţi lingvistice generale sau specializate pentru limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, rusă, poloneză. Cei care vor urma aceste cursuri vor putea obține certificate de competențe lingvistice, pentru toate nivelurile, după cum urmează: la engleză: Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS), iar examenele se vor ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat; la franceză: DALF, DELF; la germană: Goethe-Zertifikat și chineză, cursurile fiind gratuite pentru această limbă.

Totodată, viitori cursanți se pot pregăti la limba engleză pentru mediul de afaceri (condiție de înscriere: nivelul minim de limbă necesar e cel intermediar, respectiv  B1 sau B2) și pot lua parte la cursuri de cultură şi civilizaţie britanică, americană, canadiană, franceză, belgiană, germană, austriacă, chineză, japoneză, rusă, poloneză (cu eliberare de certificat).

Cursurile au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind minim 15 şi maxim 30 de cursanţi.

Cei care doresc să participe la activitățile propuse de CLCSSL vor plăti pentru modulul integral de 50 de ore suma de 480 de lei, însă, pentru studenții, masteranzii, doctoranzii și angajații USV taxa se reduce la 280 de lei. De asemenea, și pentru liceeni, studenții la programele de licență, masterat și doctorat  ale altor universități, precum și pentru membrii fundației Alumni USV și pentru șomeri taxa va fi redusă, aceștia vor plăti suma de 380 de lei.

Înscrierile la cursurile de limbă, cultură și civilizație se fac între orele 14.00-18.00, de luni până vineri, în sala A040, pe baza completării unui formular. Mai multe detalii pot fi obținute la numerele de telefon 0745 168121 sau 0723 014288.

CLCSSL desfăşoară şi alte activităţi precum: traduceri de lucrări ştiinţifice, cărţi, proiecte, filme, din diverse domenii, de  documente cu statut juridic în şi din limbile menţionate mai sus; testarea competenţelor lingvistice, cu eliberarea unui atestat de limbă.

„În speranţa că CLCSSL va răspunde interesului crescând al comunității noastre pentru limbile străine, echipa centrului îi aşteaptă pe viitorii cursanţi pe parcursul lunii septembrie pentru o nouă incursiune în diversitatea lingvistică a planetei albastre. Acum ne găsiți și pe Facebook, la Centrul de Limbi si Culturi Straine SYNERGIA LINGUARUM”, au mai transmis reprezentanții USV.


Intră acum și în grupul de