Nechifor si Lungu au promis la Colegiul National „Stefan cel Mare” finantare pentru noua sala de sport (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, consilierii municipali Tiberius Brădăţan, Vasile Mocanu şi Neculai Barbă, au participat, luni, alături de cadrele didactice şi de elevi la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

 

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Popescu, a declarat, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, că unitatea liceală împlineşţe 155 de ani de învăţământ şi de rezultate de excepţie obţinute de acest colegiu.

“Adăugăm, astăzi, la devenirea istorică a acestei instituţii prestigioase de învăţământ rezultatele anului şcolar 2013-2014, care în opinia noastră sunt cu totul remarcabile. Desigur, sunt şi neajunsuri, insatisfacţii, dar cum spunea John Maxwell, eşecul trebuie să ne fie profesor, nu gropar. Oricum, oricâte neîmpliniri ar fi, acestea sunt umbrite de rezultatele de excepţie”, a spus Popescu arătând că, în 2014,  Corala Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut medalia de aur la Festivalul Internaţional “Schubert” Viena, un elev al colegiului a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din India-2013, iar alţi 89 de ştefanişti au fost finalişti la olimpiadele naţionale organizate de ministerul de resort, dar şi o promoţie 2014 de excepţie, unul dintre absolvenţii colegiului fiind student la Universitatea Oxford.

El a spus că unitatea liceală se bazează pe sprijinul comunităţii locale.

“Pentru boboci şi bobocei aş vrea să le spun că nici o şcoală nu se vede din afară aşa cum este. Vă garantez că veţi avea o şcoală mult mai bună decât se vede din afară”, a mai spus Popescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prezent la festivitatea de deschidere a noului a şcolar de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava le-a urat cadrelor didactice şi elevilor un an şcolar bun dându-le asigurări că în anul şcolar 2015-2016 aceştia vor beneficia de o nouă sală de sport.

“În acest an începem procedurile, anul viitor să dea Dumnezeu să facem deschiderea de an şcolar în sala de sport, pentru că e un vis la care am muncit foarte mult împreună şi Guvernul României a găsit soluţii şi domnul primar este pregătit, împreună cu Consiliul Local, vreau să ne bucurăm, pentru că Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava merită mai mult şi o să facem cu siguranţă lucrul acesta”, a spus Nechifor.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că acest colegiu este o unitate de învăţământ unde se face performanţă,.învăţătură şi cultură şi care a făcut mereu cinste oraşului Suceava, municipalităţii, României şi chiar la nivel internaţional. .

“Deschiderea oricărui an şcolar este un moment de sărbătoare pentru elevi, profesori şi comunitatea locală”, a spus Lungu subliniind importanţa parteneriatelor între administraţia locală, şcoală, părinţi şi Biserică.

El a arătat că acest colegiu va beneficia de sprijin material pentru finalizarea sălii de sport.

Lungu a precizat că municipalitatea a preluat această investiţie, fiind dată o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

“Sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să semnăm acordul de finanţare şi să finalizăm această sală de sport”, a mai spus primarul Sucevei.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a spus că deschiderea noului an şcolar este un moment reprezentativ pentru fiecare.

“Este momentul în care facem un bilanţ în ceea ce a fost, pentru anul şcolar trecut, şi un angajament pentru noul an şcolar”, a spus Lazăr.

El i-a felicitat pe elevi şi profesori pentru rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, dar şi cele de la examenele naţionale.

“Trebuie să aveţi în atenţie o pregătire pentru examenele care urmează, o pregătire pentru viaţă, o pregătire continuă”, a spus Lazăr.

În anul şcolar 2014-2015, cifra de şcolarizare prognozată pentru judeţul Suceava este 119 824, ce însumând toate nivelurile de şcolarizare, respectiv preprimar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

 


Intră acum și în grupul de