FOTO „Marșul Mobiliății” a adunat, la Suceava, aproximativ 30 de elevi de la doua licee


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de elevi de la liceele sucevene „Spiru Haret” și „Petru Mușat” au participat, luni, la „Marșul Mobiliății” pe traseul Galleria Mall – Primărie.

Elevii suceveni au fost însoțiți la manifestare de profesori, cu toții militând pentru un mediu mai curat și mai puțin poluat.

Potrivit lui Iliuță Cocriș, şef al Serviciului calitatea factorilor de mediu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, scopul marșului a fost acela de a atrage atenția cetățenilor asupra necesității de a renunța la mijloacele de transport poluante prin  utilizarea unor  mijloace de transport ecologic.

„Populaţia şi autorităţile din toate oraşele judeţului trebuie să contribuie la îmbunătăţirea climatului urban prin acceptarea ideilor de transport durabil, nepoluant şi prin extinderea spaţiilor verzi”, a declarat Iliuță Cocriș.

De asemenea, Cocriș a ținut să le transmită șoferilor să încerce să se deplaseze cu mijloace de transport în comun, cu mijloace de transport nepoluante sau să adopte un stil de conducere ecologic care să ducă la reducerea poluării produse de gazele de eșapament.

La final, toți elevii prezenți la „Marșul Mobilității” s-au ales cu diplome din partea Agenției pentru Protecția Mediului și a Primăriei Suceava.

Sub deviza „Străzile noastre, alegerea voastră”, evenimentul a făcut parte dintr-o acțiune amplă, la nivel european, numită „Săptămâna mobilității europene”.


Intră acum și în grupul de