O noua campanie de sterilizare gratuita a patrupedelor la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

În perioada 3-4 octombrie, la Vatra Dornei, va avea loc o nouă campanie de sterilizare gratuită a a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân, în clădirea din incinta Stadionului Municipal.

afis sterilizari caini vatra dornei

Campania organizată de „Romania Animal Rescue” în Vatra Dornei, în luna octombrie, va fi cea de-a cincea din acest an și cea de-a șaptea campanie de anul trecut și până în prezent.

Pentru programări și informații vă puteți adresa coordonatoarelor campaniei de sterilizare, la numerele de telefon 0744602699 (Roxana) sau 0745846079 (Mirela).

Potrivit organizatorilor, misiunea lor este susținerea acestor proiecte la Vatra Dornei. Conform Legii 258/2013, până la sfârșitul anului 2014, fiecare proprietar are obligația de a-și steriliza pe cheltuiala lui câinii fără pedegree și fără drept de montă (câini de rasă comună și câini de rasă neînscriși în Asociația Chinologică). Nerespectarea prevederilor legii poate fi sancționată contravențional cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei. Sancțiunile prevăzute de lege pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, în speță abandonarea câinilor pe domeniul public cât și neacordarea de asistență medicală și îngrijiri corespunzătoare a unui animal sunt închisoare de la 6 luni la 3 ani și amendă penală cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei.


Intră acum și în grupul de