Ziua Mondiala a Inimii va fi marcata la Suceava de Clubul Rotary prin crosul „Promenada Inimilor”


Intră acum și în grupul de

Clubul Rotary Suceava-Bucovina  împreună cu Fundaţia Română a Inimii și Forumul Național de Prevenție, lanseaza programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

cros 2

Dr. Mihai Creteanu, cunoscut medic cardiolog, membru al Fundației Române a Inimii și al Clubului Rotary Suceava Bucovina a precizat că lansarea proiectului va avea loc duminică, 28 septembrie 2014, la ora 10:00 prin organizarea unui cros pe o distanță de 3 km ce pornește din Parcul Central (zona steagurilor, lângă BCR).

Cu această ocazie, medicul cardiolog a invitat toți sucevenii să facă mișcare, iar pentru primii 100 de participanți înscriși în cursă, Clubul Rotary Suceava-Bucovina a pregatit tricouri cadou. Mai mult decât atât, câștigătorii crosului vor fi premiați de către organizatori.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

În Suceava, proiectul PROMENADA INIMILOR este organizat cu sprijinul Rotaract Suceava, Interact Suceava, Primăria Suceava și Clubul Sportiv Municipal Suceava.

„PROMENADA INIMILOR este un proiect amplu al Clubul Rotary, care se desfășoară în peste 30 de orașe din întreaga țară și din Republica Moldova. Anul acesta am decis să susținem și noi programul, stimulând astfel accesul la mișcare al sucevenilor. Este, de asemenea, un proiect care susține orientarea Clubului spre comunitate. Invitam sucevenii să participe în număr cât mai mare și le mulțumim pe această cale că susțin proiectele noastre”, a transmis Mihai Maxim, președinte al Clubului Rotary Suceava-Bucovina.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români, în 2013 mii de persoane din 25 de orașe, participând la prima ediţie a evenimentului.


Intră acum și în grupul de