A treia editie a Concursului EuropAffiche are loc la Suceava

Cea de-a III-a ediție a concursului EuropAffiche în România, care se adresează tinerilor peste 14 ani, dar și adulților  cu dizabilităţi intelectuale, va avea loc în data de 3 octombrie 2014, începând cu orele 10.00, la Salon  Zamca din cadrul Hotelului Zamca din municipiul Suceava.

Evenimentul este organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, la iniţiativa Fundatiei Jérôme Lejeune.

afis concurs1Potrivit organizatorilor, concursul din  acest  an  are ca temă ,,Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură” şi este o provocare adresată tinerilor cu dizabilităţi intelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi  capacitatea de exprimare. Se doreşte descoperirea ţărilor Europei şi frumuseţilor acestora.

Echipele participante în concurs vor crea un poster care va cuprinde date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezintă şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor. Fiecare echipă participantă în concurs este  compusă din 4 persoane cu dizabilităţi şi 2 însoţitori.

Fundația Jerome Lejeune din Franța susține financiar organizarea concursului la Suceava iar Ambasada Franței în România cofinanțează proiectul  prin Excelența Sa, domnul Francois SAINT-PAUL, ambasador extraordinar și plenipotențiar.

Înscrierea în concurs s-a finalizat în data de 15 iulie 2014, regula concursului fiind ”primele 5 echipe înscrise sunt admise în concurs”, astfel că echipele admise în concurs sunt următoarele: Centrul Rezidențial ”Henri Coandă” Bacău din cadrul DGASPC Bacău; Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie ”Bijdorp- O Nouă Viață” Suceava din cadrul DGASPC Suceava; Asociația ”Blijdorp România” Suceava; Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională pentru persoane cu dizabilități din cadrul Fundației de Dezvoltare Locală ”Speranța” Târgu Neamț; Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj Napoca.

Comisia de Jurizare a concursului EuropAffiche este formată din membri ai Fundației Jerome Lejeune din Franța, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice precum și  personalități sucevene din mai multe domenii: artă, televiziune, literatura, societate civilă.  Componenţa comisiei de jurizare este următoarea: Elizabeth BISBROUK – Specialized pedagogy, Fundația Jerome Lejeune; Marie Dominique DANIEL -Doctor and Artist, Franta; Marie Elisabeth HERRAULT- Specialized youth worker, Franța; Mihai PÎNZARU PIM- Grafician și caricaturist roman-România; Luminița ALDEA- Scriitoare-Suceava,România; Sophia-Cristina LAURIC- Artist plastic Suceava, România; Adriana DASCĂLU BULINĂ -Jurnalist/Redactor tv-Televiziunea Intermedia Suceava, România; Codrin SCUTARU- Secretar de Stat, MMFPS-PV, România ; Sanda Maria Ardeleanu – Prof. univ.dr./Deputat, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, România.

Fiecare membru al juriului va puncta echipele ținând cont de mai multe aspecte: creativitate, respectarea temei, materiale folosite la fabricarea afișului, portofoliu, modul de prezentare al concurenților.

La final, fiecare echipă prezentă în concurs va primi din partea Fundației Jerome Lejeune distincții și medalii iar din partea Ambasadei Franței în România, cadouri personalizate.

Marele premiu al concursului constă în organizarea unei vizite la Parlamentul Europei din Bruxelles, pentru echipa câstigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător.

Organizatorii competiţiei mai precizează că excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European vor fi posibile grație implicării în acest proiect a europarlamentarului Cristian Bușoi, care a asigurat și anul trecut deplasarea la Bruxelles a echipei căștigătoare de la CRRN Mitocu Dragomirnei, din cadrul DGASPC Suceava.

 

loading...