Scriitoarea Angela Furtuna a fost premiata de Uniunea Scriitorilor din Romania


Intră acum și în grupul de

Scriitoarea suceveană Angela Furtună a primit, pentru volumul „Post-hipnotice” (Coperta și grafica Devis Grebu, Editura Timpul, Iași, 2013), excepționala recunoaștere prin Premiul „Cezar Ivănescu” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași.

angela furtuna premiu usr (2)

Premiile Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași, au fost decernate vineri, 10 octombrie, la sediul USR Iași, sub patronajul USR, al Primăriei Iași precum și al tuturor președinților în viață cunoscuți de-a lungul timpului de USR Filiala Iași.

Juriul a fost format din  personalități remarcabile ale culturii românești: Ioan Holban – critic și istoric literar, directorul Teatrului Luceafărul din Iași , Adi Cristi – scriitor, jurnalist, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași și Vasile Spiridon, critic și istoric literar de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

„Atmosfera a fost una de armonie și de recunoaștere a importanței sentimentului de solidaritate a tuturor forțelor culturale dedicate renașterii prestigiului românesc”, a declarat scriitoarea suceveană, Angela Furtună.

La ceremonia de acordare a Premiilor USR Iași, evenimentul a fost prezidat de Cassian Maria Spiridon, președintele USR Iași. Au fost prezenți și primarul Iașului, Gheorghe Nichita, viceprimarul Gabriel Surdu și Constantin Simirad, fostul primar al Iașului.

Evenimentul s-a înscris în suita de manifestări dedicate Zilelor Iașului 2014 și în linia programelor dedicate marii culturi românești ce susțin strategiile de obținere a tilului de Capitală Europeană a Culturii pentru marele centru Iași.

Cu aceeași ocazie USR Iași a celebrat și împlinirea a 65 de ani de la inființare, fiind cea mai veche, ilustră și numeroasă filială de scriitori din România. Pentru a marca acest moment, la eveniment a fost lansat „Albumul omagial – USR Iași la 65 de ani de viață”.


Intră acum și în grupul de