Politia face recomandari privind traficul rutier pe timp de ceata. Atentionari pentru pietoni, biciclisti si carutasi

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Suceava, dar şi din judeţele învecinate.

 

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava.

 

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.  De asemenea, le recomandăm şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri pentru a se face vizibili în trafic. Totodată, se va proceda la verificarea sistemelor tehnice care asigură vizibilitatea (ştergătoare, lichid de parbriz, etc.), se mai arată în comunicat.

 

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.  Pietonilor le recomandăm să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurarea şi prin locurile special amenajate, arată Poliţia Suceava

 

Şoferii sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare, să aibă atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, să circule cu viteză moderată.

 

loading...