Inghetata eco-inovativa preparata de patru studente de la USV va reprezenta Romania in cadrul unei competitii internationale de la Paris


Intră acum și în grupul de

Patru studente de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se pregatesc să îi cucerească pe francezi cu o înghețată eco-inovativă deosebită. Duminică, ele vor reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia!

inghetata USV

Îngheţata „TopIce” cu aromă de cătină şi topinambur ce nu conţine adaos de zahar, conservanţi sau E-uri va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, în zilele de 19 și 20 octombrie, după ce acest produs a câştigat locul I la faza naţională a concursului.

Potrivit uneia dintre membrele echipei de la USV, Anca Sidor, pentru a pregăti produsul inovator a fost nevoie de multă muncă, cercetare și documentare, mai bine de doi ani jumătate.

„A fost un traseu lung de mai bine de doi ani jumătate ce a necesitat multă muncă și mult devotament. Este un produs gândit de la zero, în special de Ionela Nechifor, în care ea a pus foarte mult suflet”, a declarat Anca Sidor pentru NewsBucovina.ro. Ea a menționat că proiectul nu se va opri odată cu finala concursului şi că în curând, sucevenii vor avea parte de o surpriză și vor putea cumpăra înghețata inovatoare chiar din magazinele proprii TopIce.

„Proiectul va merge mai departe, se va înființa o companie TopIce, în curând veți vedea în Suceava magazine proprii. Treaba este foarte serioasă. Noi suntem pe cale să obținem un brevet de invenție pentru acest produs, iar în maxim un an, poate doi, vom vinde înghețata”, a completat Anca Sidor.

Prima înghețată din lume ce conține o legumă

inghetata TopIce USV

Înghețata TopIce este o înghețată obținută printr-un proces special de congelare, având ca ingrediente pricipale topinamburul și cătina. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o legumă, iar în ceea ce privește cătina, până în prezent, în România nu s-au pregătit înghețate cu această aromă.

Echipa care va reprezenta România la Paris este formată din Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Anca Sidor și este coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija.

Studentele sucevene vor concura alături de alte 15 echipe din Serbia, Belgia, Slovenia, Spania, Olanda, Italia, Danemarca, Croația, Anglia, Grecia, Franța, Islanda, Ungaria, Germania și Elveția, iar juriul competiției este asigurat de 30 de specialiști din industria alimentară.


Intră acum și în grupul de