47 de scoli din Suceava vor fi evaluate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar


Intră acum și în grupul de

În regiunea de dezvoltare Nord-Est vor fi derulate două proiecte strategice prin care se va realiza evaluarea externă a unităților de învățământ.

scoala granicesti

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar va evalua un număr de 55 de școli din Bacău, 28 din Botoșani, 53 din Iași, 35 din Neamț, 34 din Vaslui și 47 de școli din Suceava, în total fiind vorba de 252 de unități de învățământ.

Scopul ARACIP este acela de a debirocratiza sistemul educațional din România prin propunerea unor seturi noi de instrumente de lucru pentru evaluatori și noi standarde de evaluare pentru școli, prin finanțare europeană.

Activitatea de evaluare externă a școlilor își va spori relevanța și obiectivitatea, procedurile se vor simplifica, iar atenția se va îndrepta asupra rezultatelor școlii, progresului, valorii adăugate și a capacității acesteia de a asigura bunăstarea elevului.

Tot prin proiectele ce vor fi derulate, se va urmări consolidarea capacității instituțiilor școlare de a crea și utiliza date, de a planifica și a decide în colaborare, atât autoritățile locale, cât și părinții, elevii și profesorii.

Valoarea totală a noilor proiecte implementate de ARACIP este de peste 25 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de