Performantele firmelor sucevene vor fi premiate la Gala Excelentei in Afaceri

Cele mai performante firme din județul Suceava vor fi premiate de Camera de Comerț și Industrie Suceava, în cadrul evenimentului „Topul Firmelor – Gala Excelenței în Afaceri”.

camera de comert si industrie suceava

Organizat de 23 de ani, de Camera de Comerț și Industrie Suceava, „Topul Firmelor – Gala Excelenței în Afaceri” a devenit cartea de vizită a succesului și a performanței în afaceri. Astfel, și în acest an, firmele din județul Suceava vor fi premiate, pe data de 24 octombrie, la Conacul Domnesc, începând cu ora 17.00.

“Ediţia din acest an va reprezenta, ca în fiecare an, un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei. Topul Firmelor este, de altfel, un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

De asemenea, pe lângă Topul Firmelor, în cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2014 vor fi acordate Trofee de Excelenţă şi Premii Speciale pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, iar „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea sunt atribute extrem de importante, cei care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate fiind distinşi cu Trofeul Creativității decernat de către reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere, evenimentul fiind organizat de către camerele de comerț și industrie în conformitate cu prevederile art. 4, lit. m din Legea nr. 335/2007 privind camerele de comerț și industrie. La nivelul anului 2013 au fost cuprinse în top un număr de 1082 de firme din Județul Suceava ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate și punctaj. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor, se realizează în baza unei metodologii de către Comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective. Astfel, sunt prevăzute la nivel teritorial domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate realizându-se în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate, declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

 Sursele de informații utilizate în întocmirea Topului sunt cele din situaţiile financiare ale societăţilor  pentru anul anterior, conforme cu Directivele Europene, furnizate de Ministerul Finanţelor Publice; informaţii despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului și informaţiile despre firme, rezultate din activitatea camerelor judeţene. Sunt admise în topurile judeţene de firme entităţile care sunt comercianţi conform legii şi îndeplinesc simultan următoarele condiţii, cu privire la datele de bilanţ depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitiv; cifră de afaceri de minim 100 000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250 000 lei în cazul celorlalte entități”, arată directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu.

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava este de 24 de ani cea mai veche şi cea mai reprezentativă organizaţie a întreprinzătorilor din judeţul Suceava, fiind singura organizaţie neguvernamentală de utilitate publică, cu caracter autonom şi cu o misiune foarte bine definită: susţinerea intereselor comunităţii de afaceri în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale, precum şi acţiuni concrete pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, a unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

loading...