Lungu: La cei care nu platesc caldura, sa putem intra in case si sa-i executam silit, sa le luam aragazul sau frigiderul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că doreşte ca în perioada următoare să se găsească soluţii astfel încât să existe contracte individuale cu beneficiarii sistemului de termoficare astfel încât dacă aceştia nu plătesc apa caldă şi căldura să existe posibilitatea executării silite şi să se poată intra în locuinţele respective şi să li se ia aragazul sau frigiderul pentru acoperirea datoriilor.

Lungu a spus că săptămâna viitoare va avea o analiză a activităţii asociaţiilor de proprietari, mai ales că recent acuza asociaţiile că fac plăţi preferenţial la firmele de utilităţi sau că la asociaţii se face delapidare.

„Eu zic că vom face tot ce e posibil ca sucevenii să aibă căldură cu condiţia ca ei să plătească”, a spus primarul.

El a arătat că doreşte să fie încheiate convenţii individuale cu utilizatorul final pentru ca sucevenii care au datorii să poată fi executaţi silit şi să se poată intra în locuinţă şi să li se ia frigiderul sau aragazul.

ion lungu 1

Întrebat dacă nu vor semna aceste convenţii ce se va întâmpla, Lungu a răspuns caă „dacă nu vor semna, nu vor primi apă caldă şi căldură”, a spus Lungu.

El a recunoscut însă ca va fi dificil de realizat tehnic întreruperea furnizării serviciilor de termoficare în condiţiile în care acestea sunt la comun.

Lungu a mai declarat că în prezent datoriile populaţiei la termoficare se ridică la 1,5 milioane de lei.

Totodată, el a anunţat că în procesul dintre municipalitate şi Termica SA privind datoriile pe care le pretinde societatea de termoficare de la municipalitate, instanţa a decis să fie efectuată o expertiză la pierderile tehnice de pe reţea.

Primarul consideră că Termica a pus din pix pierderile din acte.

„Se va face pe toată reţeaua expertiza. Instanţa a decis asta. Eu sunt de acord să angajam şi noi un expert”, a spus Lungu care crede că o astfel de expertiză poate costa circa 30.000 de lei.

 


Intră acum și în grupul de