Harsovschi ii cere lui Lungu sa intervina pe langa Ponta pentru ca sediul APM sa fie transferat municipalitatii pentru amenajarea unei gradinite


Intră acum și în grupul de

Aleşii locali ai Alianţei Creştin-Liberale (ACL) au iniţiat un proiect de hotărâre în vederea înfiinţării unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini din municipiul Suceava, proiectul urmând a fi dezbătut în şedinţa extraordinară de joi a deliberativului local.

Potrivit liderului grupului consilierilor locali ai PDL din CL Suceava, Lucian Harșovschi, inițiativa a rezultat în urma discuțiilor purtate cu cetățenii din cartierul Obcini lipsa unei grădinițe cu program prelungit fiind una din principalele probleme ridicate de oameni.

 ”Propunerea noastră în Consiliul Local se pliază tocmai pe aceste necesități ale oamenilor”, a subliniat Harșovschi. El a arătat că varianta cea mai bună pentru amenajarea grădiniței o reprezintă clădirea în care își desfășoară activitatea Agenția pentru Protecția Mediului, clădire care a fost proiectată inițial ca grădiniță.

lucian harsovschi

El i-a cerut primarului Ion Lungu să facă intervenții pe lângă premierul Victor Ponta pentru ca această clădire să fie transferată municipalității în vederea rezolvării unei probleme stringente pentru locuitorii cartierului Obcini. ”Istoricul acestei clădiri încă de la proiectare ne arată că a fost construită şi compartimentată special pentru funcțiune de grădiniţă. Dezinteresul autorităților de la acea vreme a făcut ca acestei clădiri să-i fie schimbată destinația. Îi cerem domnului primar Ion Lungu să facă diligențele necesare pe lângă cel care tot se laudă că sprijină sucevenii şi anume premierul Victor Ponta să-l ajute în acest transfer patrimonial în interesul cetăţenilor cartierului Obcini. Asta ar fi o bună dovadă că Victor Ponta ar putea sprijini concret locuitorii cartierului Obcini”, a spus Harșovschi.

 Liderul grupului PDL din Consiliul Local a spus că a văzut și ”interesul antreprenorial al colegilor din PSD” de a achiziționa o clădire din mediul privat care să fie transformată în grădiniță însă în opinia sa o astfel de mișcare ”creează anumite suspiciuni” în rândul cetățenilor. Mai mult, a spus Harșovschi, într-o astfel de eventualitate, presiunea pe bugetul local, grevat acum de subvenționarea gigacaloriei, ar fi destul de mare întrucât ar fi nevoie de cheltuieli consistente pentru compartimentarea și amenajarea spațiilor pentru a le da destinație de grădiniță. ”Mai nou văd că viziunea de dezvoltare a primarului Ion Lungu înseamnă nocturnă în ruinele stadionului Areni. Domnule primar Ion Lungu încetaţi să vă mai bateţi joc de banii sucevenilor! Suceava are nevoie şi de un stadion, are nevoie şi de o  nocturnă dar haideţi să punem  lucrurile în firescul lor. Cred că mai important este ca părinții și bunicii să aibă unde să-şi ducă copiii dimineața la grădiniță decât să vadă eventual o nocturnă, o tribună a stadionului din Areni în ruină care riscă să se prăbuşească şi este închisă de către Inspectoratul în Construcții.  Sperăm la participarea colegilor din Alianța Socialistă şi la o bună înțelegere a nevoilor cetăţenilor din cartierul Obcini”, a spus Harșovschi.


Intră acum și în grupul de