Stadionul Areni nu prezinta siguranta in exploatare, dar Lungu vrea sa instaleze o nocturna pentru ca meciurile sa fie televizate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că potrivit statisticii, pe stadionul Areni se înregistrează cea mai mare prezenţă de spectatori pentru meciurile din Liga a doua de fotbal şi a arătat că este nevoie de instalarea unei nocturne pentru ca meciurile de pe stadion să fie televizate.

Într-o conferinţă de presă, edilul-şef sucevean a anunţat că va propune Consiliului Local să aloce fonduri pentru montarea unei instalaţii nocturne pe stadionul Areni, care apoi să poată fi demontată şi mutată dacă se va construi un nou stadion.

„Voi propune Consiliului Local acest lucru şi, în măsura când vom face altul, o vom duce pe un stadion nou”, a spus Lungu.

stadion areni

Lungu a mai adăugat că s-ar bucura dacă echipa locală CFR Rapid Suceava se va putea bate pentru a promova în Liga Naţională.

Inspecţia de stat în construcţii a avertizat de mai mulţi ani că stadionul sucevean nu prezintă siguranţă în exploatare, motiv pentru care primarul Ion Lungu a promovat un proiect de construire a unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, costurile fiind estimate la 18 milioane de euro.

Întrebat dacă această investiţie într-un sistem de iluminat nocturn al stadionului care prezintă risc în exploatare este fezabilă, primarul a răspuns că stadionul are în prezent „o autorizaţie parţială de funcţionare”.


Intră acum și în grupul de