Stagii de formare profesionala derulate de doua institutii din Austria si Italia pentru un grup de cadre didactice de la scolile cu profil tehnic din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un grup format din 12 persoane, cadre didactice sau lectori, membri ai Asociației Școlare Suceveane pentru Educație și Dezvoltare vor beneficia de un program de formare profesională, consiliere pentru carieră și orientare vocațională și dezvoltare instituțională.

computere

Într-un comunicat de presă transmis de Maria Teodoreanu, profesor al Colegiului Tehnic „Petru Mușat” Suceava, președinte al ASSED, se arată că stagiile de formare vor fi derulate de două instituții din Austria și Italia. Potrivit profesorului coordonator, „D.kommer business development & intercultural personnel development” din Viena este o organizație recunoscută la nivel european care oferă servicii de consultanță privind managementul resurselor umane, formare profesională, consiliere și coaching, management și marketing instituțional, iar “GEROS ONLUS” din Cagliari este o organizație non-profit cu bogată experiență în domeniul cercetării și formării specialiștilor în domeniul științelor exacte.

Prin participarea la proiectul „Dezvoltare durabilă prin educație permanentă și voluntariat” beneficiarii își vor dezvolta competențele cadrelor didactice de a asigura servicii de educație și formare de calitate care să susțină o creștere inteligentă, sustenabilă și incluzivă, în acord cu Strategia Europa 2020.

De asemenea, la finalul cursului fiecare participant va primi un certificat Europass Mobility.

„Deținătorii noilor achiziții dobândite prin activitățile de mobilitate vor constitui pilonii rețelelor de consilieri, formatori și evaluatori profesioniști ce vor contribui la creșterea calității în formare precum și la creșterea angajabilității”, se mai arată în sursa citată.

Proiectul este susținut din fonduri europene de Comisia Europeană, valoarea lui fiind de 25.140 euro, iar perioada de implementare este septembrie 2014 – august 2016.

Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare – ASEED, este o organizaţie nonprofit, înfiinţată în anul 2006, ce are ca membri cadre didactice și elevi ai şcolilor cu profil tehnic din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de