„Ziua Stafetei” a fost sarbatorita la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbraveni


Intră acum și în grupul de

 

Zece elevi de clasa a VIII –a de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au lăsat pentru o zi ghiozdanul și caietele și au îmbrăcat halatul de doctor, au intrat în pielea unui avocat, profesor sau jurnalist.

„Ziua Ștafetei” a fost un prilej pentru a marca data de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

ziua stafetei

Cu această ocazie, în perioada 18 – 20 noiembrie 2014  a avut loc preluarea ștafetei  de către elevi de la mentori.

„Unii elevi au preluat ştafeta profesiei de doctor, pictor, avocat sau poliţist, alţii au preluat ştafeta profesiei de educator, profesor, învăţător sau jurnalişt. Cu toţii au fost foarte încântaţi de experienţa avută în ziua preluării ştafetei”, a spus profesorul Romeo Bolohan, coordonator al activității.

Prin implicarea elevilor în activitatea de „Ziua Ștafetei” s-a dorit punerea elevilor în situaţia de a exersa profesia dorită pentru o zi, iar în plan secundar prezentarea locului unde mentorii muncesc.

„Pe termen lung, se urmăreşte integrarea socială a copiilor vulnerabili şi respectarea drepturilor acestora”, a completat Romeo Bolohan.

De menționat este faptul că Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni este singura instituţie din judeţ care a primit mini-granturi în valoare de 300 de euro pentru derularea acestor activităţi.

 

 


Intră acum și în grupul de