Peste 500 de caini si pisici, sterilizati gratuit in acest an la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Numărul câinilor de pe străzile din Vatra Dornei s-a redus considerabil ca urmare a amplelor acțiuni de sterilizări gratuite efectuate cu sprijinul partenerilor străini. Bilanțul campaniilor de sterilizare nu se rezumă doar la numărul mai mic de patrupede, ci și la schimbarea unor mentalități.

Ultima campanie din acest an de sterilizare gratuită a patrupedelor din Vatra Dornei s-a încheiat cu succes, în zilele de 21 și 22 noiembrie fiind sterilizați 23 de câini și 29 de pisici.

sterilizare caini si pisici vatra dornei (5)

Prin programul Romania Animal Rescue, în anul 2014, au fost sterilizate 515 animale, dintre care 372 de câini și 143 de pisici. De asemenea, bilanțul este unul îmbucurător și în ceea ce privește totalul patrupedelor sterilizate începând cu luna iunie a anului 2013 în colaborare cu organizația americană Romania Animal Rescue. În cele nouă campanii desfășurate au fost sterilizate 669 de animale dintre care 526 de câini și 143 de pisici.

Potrivit Roxanei Pasat, una dintre coordonatoarele campaniilor de la Vatra Dornei, sterilizările au fost posibile datorită contribuțiilor exclusive din străinătate ale donatorilor care au înțeles necesitatea derulării acestor campanii în România și au donat în fiecare lună pentru proiectele de la Vatra Dornei. De asemenea, aceasta a menționat că este nevoie și de mobilizarea cetățenilor din România pentru a se rezolva problema animalelor comunitare.

„Toată această muncă asiduă se reflectă în realitatea de zi cu zi, în faptul că pe străzile dornene nu mai vedem atât de mulți câini comunitari. Din acest motiv aceste campanii trebuie să continue. Noi dorim să le permanentizăm în beneficiul întregii populații, dorim ca donatorii din străinatate să nu ne uite, însă am fi foarte bucuroși ca și cetățenii din România să se responsabilizeze și să înțeleagă că fără donații în acest scop nimic nu se face de la sine”, a spus Roxana Pasat.

Succesul campaniilor de sterilizare de la Vatra Dornei a fost asigurat de o echipă profesionistă de medici, dar și de voluntari. Astfel, echipa numită simbolic de organizatori „Dream team” a fost alcătuită de dr. Aurelian Ștefan, dr. Petrișor Ștefan, dr. Irina Corbu, dr. Livioara Rotariu, asistent veterinar Ruth Osborne, asistent veterinar Anda Popescu și Lelia Leandra. Alături de aceștia s-au aflat numeroși tineri volunatari și Echipa Salvamont Vatra Dornei. Totodată, și Primăria Vatra Dornei s-a implicat de fiecare dată în activitățile de sterilizare, primarul Ilie Boncheș a pus la dispoziție în mod gratuit spațiul destinat acțiunilor și a asigurat cazarea și masa echipelor de medici.

„Împreună am reușit cât de cât să schimbăm mentalități, am reușit să convingem o parte a populației că singura sursă a câinilor străzii provine din curțile celor care nu își sterilizează propriile animale și le abandonează ulterior”, a mai susținut Roxana Pasat.

 

 


Intră acum și în grupul de