Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati va fi marcata la Suceava printr-un mars prin centrul orasului si un spectacol la Iulius Mall


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava va marca miercuri, 3 decembrie, „Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” printr-un mars prin centrul orașului, dar și prin spectacolul și expoziția „Deschide ochii!….Deschide inima!”.

Manifestarea, ajunsă la a IX-a ediție în Suceava, își propune să contribuie la schimbarea mentalităţii  şi la creşterea gradului de toleranţă a societatii cu privire la persoanele cu dizabilități, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi precum şi la conştientizarea de către toţi cetăţenii a faptului că acestea reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate.

pledoarie pentru demnitate

Miercuri, de la ora 10.30, din fața Primăriei Suceava și până la Consiliul Județean Suceava Asociația Blijdorp România organizează Marșul «Pledoarie pentru demnitate» la care vor participa persoane cu dizabilități, copii și adulți, și susținătorii acestora, părinți, specialiști, voluntari, din întreg județul Suceava. Prin acțiunea organizată, asociația își propune să marcheze această zi la nivelul comuniății locale pentru normalizarea vieții persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora  și integrare socială.

„Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” va continua cu un program artistic și o expoziție, la Iulius Mall Suceava. De la ora 14.30, se va desfășura a IX-a ediție a spectacolului „Deschide ochii!….Deschide inima!” și va avea loc expoziția cu vânzare a produselor lucrate manual de persoanele cu dizabilități.

afis 2014 12

Vor participa la eveniment Casa de tip familial Mihoveni, CRRN „O nouă viaţă”  Siret, CRRN Pojorâta, Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului- Ostra, CRRN „O nouă şansă” Todireşti, CRRN Costîna, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp- O nouă viaţă Suceava, CRRN şi LMP Mitocu Dragomirnei, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, CRRN Sasca Mică, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret și Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.

De asemenea, vor sărbători persoanele cu dizabilități artiștii Andreea Caciur, Andreea Chisăliţă, Sorin Filip şi Călin Brăteanu.

Participanții la eveniment vor primi 200 cadouri, 200 de sticle cu apă și 200 de felii de cozonac din partea sponsorilor.

 


Intră acum și în grupul de