Aprope 20.000 de suceveni nu au primit cardurile de sanatate


Intră acum și în grupul de

Cardurile de sănătate au ajuns la 95% dintre persoanele asigurate din județul Suceava. Potrivit CAS Suceava, din cele 387.200 de carduri naționale de asigurări sociale de sănătate, un numar de 19.990 de carduri naționale au fost returnate la CAS, neputând fi înmânate beneficiarilor.  Totodată, un număr de 1.860 carduri au fost returnate, destinatarul fiind decedat, în incapacitate de exercițiu sau în arest.

CAS Suceava

„După ce întreg procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. În această perioadă vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului”, se arată într-un comunicat al CAS.

După perioada de testare, când cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu, serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

Cardul național va putea fi activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la consultații la medicul de familie, medicul specialist din ambulatoriu sau spital.

Cei care vor împlini18 ani, dar și cei care vor dobândi ulterior calitatea de asigurat vor primi cardul de sănătate, tot prin poștă.

„La această data, cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava au comandat cititoarele de carduri, iar o parte dintre aceștia le-au și primit”, se mai arată în sursa citată.

 

 


Intră acum și în grupul de