Biblioteca Oraseneasca din Siret s-a imbogatit, in prag de sarbatori, cu 1.000 de carti noi prin intermediul Fundatiei Mereu Aproape


Intră acum și în grupul de

În pragul sărbătorilor de iarnă, Biblioteca Orășenească din Siret s-a îmbogățit cu aproximativ 1.000 de cărți noi, ca urmare a urmare a unui proiect derulat de Fundația Mereu Aproape.

fundatia mereu aproape a fost la siret (4)

Aproximativ 300 de persoane au participat sâmbătă, 20 decembrie, la Centrul Cultural „Mihai Teliman” din Siret, la acțiunea intitulată „Fundația Mereu Aproape vine la Siret”. Acțiunea de la Siret a făcut parte din proiectul „Cărțile… mai aproape de Voi!”, fiind finanțat prin grantul de carte „books 4 youth” de Fundația Mereu Aproape.

Astfel, prin intermediul proiectului, Biblioteca Orășenească din Siret s-a îmbogățit cu aproximativ 1.000 de cărți noi din „Colecția Biblioteca pentru toți”, Biblioteca Siret fiind declarată una dintre câștigătoarele proiectului derulat de Fundația Mereu Aproape. După ce a avut loc prezentarea fondului de carte ajuns în posesia bibliotecii, a fost adresat un cuvânt de apropiere a tinerilor de cartea în format clasic și s-a vorbit despre importanța cărții și a cititului.

Totodată, cei prezenți au avut parte de o expoziție de carte inedită.

La acțiunea de la Siret au luat parte și partenerii din Ucraina, printre care președintele Societății pentru cultură românească Mihai Eminescu din Cernăuți, dl Vasile Bâcu, redactorul șef al cotidianului Monitorul de Hliboca, dl Nicolae Șapcă, reprezentantul Școlii Medii din Oprișeni, dl Botnariuc Nicolae, și dl Florea Șapcă, reprezentantul Școlii Medii din Iordănești. Evenimentul a fost prezidat de directoarea Centrului Cultural Mihai Teliman, doamna Ciobanu Cristina Augustina, alături de consilierul primarului orașului Siret, domnul Haiura Viorel și profesorul de limbă și literatură română, dl Pînzariu Silvestru.

fundatia mereu aproape a fost la siret (1)

fundatia mereu aproape a fost la siret (2)

fundatia mereu aproape a fost la siret (3)

 


Intră acum și în grupul de