Majorari substantiale ale tarifelor pentru fotografi si videografi in Cetatea de Scaun a Sucevei si in Muzeul Satului Bucovinean. Vezi noile preturi practicate de Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni au votat la finele lui 2014 majorarea taxelor percepute la intrarea în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean. Dacă pentru accesul în incinta obiectivelor turistice majorarea prețului unui bilet este aproape insesizabilă, nu același lucru se poate spune și despre tarifele percepute din acest an pentru fotografiere sau filmare.

cetatea de scaun

 

Potrivit Departamentului de Informare Publică al Consiliului Județean Suceava, adulții vor plăti, pentru un bilet de intrare în Cetatea de Scaun şi la Muzeul Satului Bucovinean, 6 lei, cu un leu mai mult față de 2014.

Pentru copii şi grupuri de copii biletul de intrare la cele două obiective este de 2 lei/persoană.

Sursa citată arată că tarifele de 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii vor fi practicate şi la Hanul Domnesc, Casa Memorială „S.F. Marian” şi Muzeul „Ciprian Porumbescu”.

În ceea ce privește taxa de acces la Bucovina Rock Castle și la Festivalul de Artă Medievală, care au loc în incinta Cetăţenii de Staun, preţul unui bilet pentru adulţi va fi de 7 lei/persoană, iar copiii vor plăti 2 lei. De asemenea, la târgurile care vor fi organizate în incinta Muzeului Satului Bucovinean, taxa de intrare va fi de 3 lei pentru adulţi şi de un leu pentru copii. Pentru expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţele Naturii, taxa de intrare pentru anul 2015 este de 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

O majorare substanțială aprobată de consilierii județeni se aplică taxelor de fotografiere și de filmare. Astfel, taxa de fotografiere s-a majorat de la 5 lei/oră, cât era în anul 2014, la 10 lei/oră pentru anul 2015, pentru neprofesionişti, şi de la 5 lei/oră la 50 de lei/oră pentru fotografii profesionişti.

Cei care vor dori să filmeze vor scoate din buzunare 30 de lei/oră, dacă sunt neprofesionişti, spre deosebire de 10 lei/oră cât era în 2014 și 200 de lei/oră dacă sunt profesionişti, față de 50 de lei/oră cât plăteau în anul anterior.

 


Intră acum și în grupul de