Lungu cere MFE sa dea o destinatie clara ajutoarelor UE primite suplimentar de municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

14.256 de cutii cu ajutoare alimentare prin programul UE a primit suplimentar municipiul Suceava, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, precizând în cadrul unei conferinţe de presă că poartă, în prezent, corespondenţă cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu Prefectura Suceava pentru a se stabili cui trebuie distribuite aceste cutii, întrucât municipalitatea nu are ce face cu ele.

Potrivit edilului-şef, în municipiul Suceava, din cei 6.324 beneficiari înscrişi în liste, au preluat ajutoarele alimentare 5.423 suceveni, iar din listele suplimentare cu 485 de persoane, au fost preluate ajutoarele de 248 de persoane.

ion lungu

Cutiile primite suplimentar nu se pot acorda altor persoane din municipiu întrucât nu îndeplinesc condiţiile impuse de legislaţie pentru a fi beneficiari de ajutoare alimentare prin programul UE, a explicat Ion Lungu.

El a spus că, iniţial, MFE a arătat că se va modifica legislaţia pentru ca şi alte persoane să beneficieze de acest tip de ajutoare, dar că ulterior i s-a transmis că „diferenţa de cutii va fi repartizată în cadrul judeţului dumneavoastră sau în alt judeţ”.

Lungu a menţionat că a primit o solicitare de suplimentare din partea oraşului Liteni, de 2.400 de cutii şi că urmează să fie încheiat un protocol de predare cu această localitate.

„Suntem puşi în faţa unui fapt inedit, să gestionăm o problemă a unui minister”, a declarat primarul.

El a mai spus că municipalitatea are cheltuieli suplimentare cu depozitarea, transportul şi paza acestor colete şi că, totodată, există riscul ca unele alimente din aceste cutii să se altereze şi să i se impute municipalităţii.

„Sper să o scoatem la capăt”, a declarat Lungu care solicită MFE să dea o destinaţie clară acestor pachete cu ajutoare alimentare.

Proiectul prin care se distribuie aceste ajutoare este realizat cu fonduri europene prin Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Muncii, aceste două instituţii fiind cele care au organizat licitaţia pentru achiziţionarea alimentelor şi care au stabilit beneficiarii.

Fiecare beneficiar primeşte două cutii identice în greutate de 13,5 kilograme în care sunt trei kilograme de făină albă de grâu, trei kilograme de mălai, o pungă de 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve din carne de porc de 300 de grame fiecare, trei conserve din carne de vită în suc propriu de 300 de grame şi cinci conserve de pate de ficat de 200 de grame fiecare.


Intră acum și în grupul de