Partidul Verde Suceava: Asociatiile de locatari sunt capuse. Trebuie radiate


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, consideră că este timpul ca asociaţiile de locatari din România să fie radiate, printr-o lege pentru că activitatea acestora nu mai are nicio motivaţie, susţine liderul organizaţiei judeţene Dan Acibotăriţa, care crede că rolul acestora este de mult timp, mai mult simbolic şi totodată fără eficienţă pentru omul de rând.

intalnire asociatii proprietari.

Din punctul de vedere al verzilor suceveni, asociaţiile de locatari nu sunt altceva decât căpuşe care sug banii românilor, se arată într-un comunicat de presă.

„Mulţi dintre preşedinţii de asociaţii sunt pensionari, care nu fac altceva decât să-şi rotunjească veniturile prin funcţia căpătată. Se cunosc multe cazuri în România, când preşedinţii acestor asociaţii, casieri sau alţi membrii, în cârdăşiei cu oameni de la primării, poate chiar primari şi viceprimari, au fugit cu banii românilor, iar dacă au fost prinşi niciunul nu a făcut puşcărie, sau nici pe departe nu s-au recuperat banii. Tot muritorii de rând au suportat pagubele”, mai scrie Acibotăriţa.

 

Partidul Verde Suceava opinează că se pot încheiat contracte individuale între locatari şi furnizorii de utilităţi.

„La Suceava, de exemplu, poţi semna un contract de furnizare de apă rece şi canal-meteo cu ACET, pentru energie electrică şi gaz metan cu EON sau alt furnizor, poţi găsi şi firme care se ocupă de curăţenie şi vei avea surpriza că întreţinerea pe lună este mai ieftină decât cu căpuşa numită “asociaţia de locatari.” Ba mai mult, dacă există un rău platnic se recuperează mai repede prejudiciul, iar responsabilitatea este una individuală, nu una colectivă”, se arată în finalul comunicatului.


Intră acum și în grupul de