Sanctiuni de peste 90.000 de lei in urma controalelor CAS la spitalele sucevene


Intră acum și în grupul de

Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au efectuat în anul precedent 13 activități de control în spitalele din județul Suceava, acțiunile lor soldându-se cu sancțiuni de peste 90.000 de lei.

SANATATAE - SPITALE

Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, cele mai multe măsuri au fost luate în cazul a patru spitale, acestea fiind atenționate în privința clauzelor contractuale și a actelor normative din domeniul sănătății.

Alte trei spitale din județ au primit sancțiuni în valoare de 35.956,94 lei, reprezentând o diminuare de 3 % din valoarea lunară de contract pentru raportarea eronată a consumului de medicamente. Tot trei spitale au fost sancționate cu o diminuare de 1% din valoarea lunară de contract, valoarea fiind de 53.117,38 lei pentru nerespectarea unor clauze contractuale. Inspectorii CAS au aplicat sancțiunile pentru necompletarea corectă și la zi a foilor de spitalizare de zi, spitalizare continuă și pentru nerespectarea obligației de comunicare către CAS, în termenul stabilit de lege, a modificărilor survenite în derularea contractului.

De asemenea alte două spitale au fost sancționate cu restituirea unor sume nejustificate în valoare de 3.758,05 lei, în timp ce în cazul unei unități spitalicești s-a dispus măsura de recuperare a contravalorii rețetelor medicale prescrise off-line în valoare de 117,55 lei.

O altă unitate medicală a primit „avertisment” pentru necompletarea formularelor utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a precizat Anda Sălăgean, purtător de cuvânt al CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de